Imtech values

Onze missie, visie en waarden

Onze medewerkers zijn onmisbaar. Samen streven we er dan ook naar om een werkplek te creëren waar ze zich optimaal kunnen ontplooien en groeien. Imtech werkt aan een strategische continuïteit voor de volgende generaties en dit door een positieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van onze wereld. We doen onze job slimmer, sneller en milieuvriendelijker. En met zowel grote als kleine inspanningen, en vooral door verrassende innovaties ook effectief om te zetten in de praktijk, draagt Imtech zo bij aan een gezondere en duurzamere wereld.

Missie 

Duurzaam ondernemen is voor Imtech geen modetrend, het is een manier van zaken doen. Onze missie luidt dan ook als volgt: Transforming the future as the fastest builder by focussing on innovation to create smart, energy-efficient and low-carbon solutions”. Bij Imtech streven wij er namelijk naar een voorbeeld te zijn binnen de bouwsector en trachten we andere bedrijven te stimuleren om samen te bouwen aan een duurzamere toekomst voor ieder van ons.

Benieuwd hoe wij streven naar een CO2-vrije toekomst?

Lees ons duurzaamheidsrapport

Visie - The happiest company to work for & with

Bij Imtech zijn onze medewerkers de sleutel tot succes. Daarom streven wij ernaar om een omgeving te creëren waar onze werknemers op hun best zijn. We willen dat ons bedrijf een fijne plek is, waar mensen geïnspireerd worden en waar ze komen werken vol energie, enthousiasme en engagement. Een plek waar iedere werknemer een uitdagende professionele carrière kan beleven vol kansen om te groeien en zich verder te ontwikkelen. Een plek waar werknemers zich gewaardeerd en betrokken voelen en zo steeds gemotiveerd blijven. Een plek die zowel de fysieke- als mentale gezondheid bevordert en waar iedereen gelukkig is.

We willen dat werknemers zowel zichzelf als hun carrière ontwikkelen. Dit door hen te stimuleren om te blijven leren en groeien en met duidelijke mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Wij bieden werkgelegenheid voor iedereen, inclusief jonge mensen en personen met een andere achtergrond, waarbij gelijke kansen een prominente rol spelen. Bij Imtech werken we hard aan een inclusieve werkomgeving die diversiteit omarmt. Daarnaast stimuleren we onze werknemers om iets terug te doen voor de maatschappij. We geloven er namelijk sterk in dat dit een directe investering is in duurzame tewerkstelling en een garantie betekent op lange termijn succes. Het is onze taak en verantwoordelijkheid om op een ethische manier te werk te gaan en een permanente positieve impact te creëren op de samenleving.

Onze waarden 

Wij hebben 6 kernwaarden gedefinieerd, een reeks fundamentele overtuigingen die ons helpen samen te functioneren als een team en te werken aan een gemeenschappelijk doel.

 • None of us is as smart as all of us
  Wij vertrouwen op een gezamenlijke inspanning door verschillende individuele competenties samen te brengen, en op samenwerking om de beste oplossing te vinden en klanten gelukkig te maken.
 • Transparency builds trust
  Wij streven ernaar open, eerlijk en oprecht te zijn over onze bedrijfsactiviteiten en -resultaten, om onze werknemers, klanten en stakeholders op de hoogte en betrokken te houden.
 • Focus to accelerate
  Door sneller, slimmer en met een duidelijke focus te werken, willen wij kwalitatieve en tijdige resultaten leveren, en de voorkeurspartner worden voor iedereen die geeft om duurzaam bouwen.
 • Be better every day
  Goed is niet genoeg. Wij staan erop onszelf elke dag opnieuw uit te dagen en continu te verbeteren, ten bate van de persoonlijke groei van onze werknemers, de planeet en de klant.
 • Can’t is not an option
  Met een open ingesteldheid en passie voor innovatie streven we ernaar de toekomst te bouwen en oplossingen te vinden voor zelfs de moeilijkste uitdagingen.
 • Own the problem
  Elk probleem houdt de kiem van haar eigen oplossing in zich. Door er de verantwoordelijkheid voor op te nemen, geven we onszelf de kans om te leren hoe het volgende keer beter kan. Wij reageren op elke situatie eerder door uit te vissen hoe iets wel kan, dan te zeggen dat iets niet mogelijk is.