QHSE

Gezondheid & Veiligheid, Kwaliteit en Milieu

Aangezien kwaliteit en veiligheid een van de waarden zijn die de identiteit van onze organisatie bepalen, spreekt het voor zich dat wij deze hoog in het vaandel dragen. Daarnaast hechten wij veel belang aan een gezonde omgeving voor ieder van ons.

Gezondheid & veiligheid

Ongelukken zijn snel gebeurd, daarom is veiligheid onze eerste prioriteit. Door meer training te geven dan wettelijk verplicht en door onze werknemers maximaal te sensibiliseren, gaan wij een stap verder in het beschermen van de veiligheid en gezondheid van onze werknemers en op hun beurt van de werknemers en onderaannemers van onze klanten.

VCA Certificering

Imtech Belgium is VCA** gecertificeerd. Daarnaast is onze Business Unit "Industrial Solutions" gedeeltelijk VCA Petrochemie gecertificeerd. We beschikken over alle relevante veiligheidscertificaten en aanvullende certificaten voor specifieke projecten. Al onze medewerkers krijgen bovendien voortdurend veiligheidstrainingen en -coaching, en wij screenen onze onderaannemers en leveranciers op veiligheid en veilig werken.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Wij leveren telkens de correcte persoonlijke beschermingsmiddelen. Bovendien voldoet alle werkkleding aan de strengste kwaliteitsnormen en is ze comfortabel om te dragen.

Veiligheidsinstructies en LMRA

Wij voeren een proactief veiligheidsbeleid dat gebaseerd is op preventie. Onze medewerkers krijgen voor aanvang steeds extra veiligheidsinstructies met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden. Wij organiseren daarnaast een last-minute risicoanalyse (LMRA) met een inspectie van de omgeving en creëren een veilige en gezonde werkplek voor onze eigen mensen en alle andere medewerkers op het terrein.

Kwaliteit

Wij zijn trots dat we bekend staan om de hoge kwaliteit van ons geleverde werk. Elke werknemer is toegewijd aan uitmuntendheid en onze kwaliteitscoördinatoren streven naar voortdurende verbetering in alles wat we doen en dit binnen iedere afdeling.

ISO 9001 kwaliteitsnorm

Wij hebben kwaliteitsprocedures ontwikkeld voor al onze diensten en zijn ISO 9001 gecertificeerd. Wij controleren onze processen systematisch en passen ze onmiddellijk aan waar nodig.

Certificaten & erkenning

Wij beschikken over alle certificaten en erkenningen die nodig zijn om onze opdrachten succesvol uit te voeren. Imtech Belgium is een geregistreerd en erkend aannemer in klasse 6 (S1, P3) en in klasse 8 (S2, S4, P1, P2, D16, D17, D18).

Expertise & kennisbeheer

We investeren in opleiding en ontwikkeling voor al onze medewerkers en delen best practices. Iedere medewerker van Imtech Belgium is namelijk een expert.

Milieu

Wij geven onze missie ‘Transforming the future as the fastest builder by focussing on innovation to create smart, energy-efficient, and low-carbon solutions’ ook echt betekenis. Wij leiden onze medewerkers op om milieubewust te werken en leveren bijzondere inspanningen op het gebied van groene technologie, onze ecologische voetafdruk en sociaal engagement.

ISO 14001 certificering

Onze Business Unit "Imtech Industry" heeft een ISO 14001 certificering voor milieumanagement. Wij werken actief aan de vermindering van ons energieverbruik en afvalstromen, en optimaliseren ons waterverbruik.

Benieuwd hoe wij bijdragen aan een duurzamere samenleving?

Lees ons duurzaamheidsrapport

 

Klachten

Bent u niet tevreden over onze geleverde diensten? Meld het direct aan onze kwaliteitsafdeling via complaints@imtech.be