Energiestromen

Intelligent energiebeheer – optimaliseer uw energiestromen

In tijden waarin de energieprijzen wispelturig zijn en vaak ongekende hoogtes bereiken, is het meer dan ooit noodzakelijk om slim om te gaan met uw energieverbruik. Lokaal opgewekte groene stroom is hierbij een eerste stap in de goede richting. Indien uw energieproductie echter niet optimaal is afgestemd op uw opslag en verbruik, haalt u onvoldoende winst uit deze investeringen.

Imtech ontzorgt u volledig in dit verhaal en neemt indien gewenst ook de coördinatie voor de levering en installatie van één of meerdere energiecomponenten zoals laadpalen, zonnepanelen en batterijen op zich. Wij zorgen voor een naadloze integratie van de verschillende componenten en zorgen ervoor dat alles perfect op elkaar is afgestemd. U heeft hierdoor één aanspreekpunt  voor de aankoop, studie, installatie en indienststelling van het totaalconcept. Door de combinatie van deze productkennis en onze ervaring met het optimaliseren van energiestromen, heeft u meteen een installatie die opgezet is om zijn volle potentieel te bereiken.

Inzicht

Krijg inzicht in uw gebouw(en) en het gedrag van de bewoners

Balans

Vind de optimale balans tussen energieproductie, -verbruik en -opslag

Groene stroom

Voorzie optimaal in uw eigen (groene) energievoorziening

Installatie

Gemakkelijk te installeren

Flexibiliteit

Uiterst flexibel en schaalbaar

Maar ook als u zelf geen eigen groene stroom opwekt, kan Imtech u helpen uw inspanningen te maximaliseren. Door gebruik te maken van data, geavanceerde monitoringanalyses en sturing kan Imtech de energie-efficiëntie van uw gebouw exponentieel verhogen door uw energiestromen in kaart te brengen en bij te sturen in functie van de energiebehoeften en de verlaging van uw kosten. 

ImSight – uw energiestromen ‘in sight’
 

Ons in-house ontwikkeld en gepatenteerd  energie regel- en meetsysteem ‘ImSight’ capteert energiestromen en zorgt door middel van regels en voorspellingen voor de volautomatische integratie, monitoring, optimalisatie en sturing van al uw energie assets. 

Door het inzetten van regelgebaseerde controle-algoritmes en/of door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kan ImSight intelligent energiebeheer toepassen, lokaal of over verschillende gebouwen en bedrijfssites heen.  Het ImSight-beheersysteem houdt hierbij dynamisch rekening met verschillende en complexe factoren.
 

Met ImSight kunnen we in detail bepalen welke energievoorziening uw vergaderzaal, kantoorgebouw of hele site nodig heeft en zo uw energieverbruik optimaliseren. Alle gegevens van de onderliggende installaties worden eveneens verzameld om zo de aansturing hiervan te optimaliseren. Tegelijkertijd kunnen de gegevens ook gebruikt worden voor nieuwe toepassingen.  
Alle besparingen die wij voor u kunnen realiseren door verschillende assets flexibel aan te sturen, worden weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Omdat Imtech het systeem zelf heeft ontwikkeld, hebben we alle expertise in huis om het in elke omgeving te implementeren en bij te sturen waar nodig.

Het ImSight energieregel-en meetsysteem leest data uit van verschillende verbruikers zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, laadpalen, batterijen, HVAC controllers, elektrolyzers, verlichting, gasmeters, watermeters etc.  Het systeem stuurt op basis van setpoints energie-inrichtingen zoals laadpalen of batterijen aan. De hybride interface oplossing waarbij hardware gecombineerd wordt met software zorgt voor een uiterst flexibel en schaalbaar systeem.  De PLC van ImSight is als hardware component essentieel voor de datacommunicatie tussen het systeem en de verschillende energie-inrichtingen. Communicatie gebeurt via open communiciatieprotocols waarbij een API bidirectionele communicatie verschaft tussen de ImSight PLC en een extern energiemanagement systeem. 

Met onze ImSight oplossing kunnen we snel bij u aan de slag. Imtech maakt hierbij optimaal gebruik van uw bestaande infrastructuur. Het enige wat u hoeft te doen is het voorzien van stroom en netwerkkabels. Imtech voorziet vervolgens de nodige meetapparatuur en installatie van de hardware Box en stelt de set-points in in functie van uw wensen. ImSight doet vervolgens de rest met de interpretatie van de gegevens en het schrijven van regels en protocollen. 

Geen project is te groot of te klein, neem contact met ons op en samen onderzoeken we hoe u kunt profiteren van het ImSight Platform. Dankzij onze regelmatige opleidingen kunt u er bovendien zeker van zijn dat onze interne technici steeds op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en technologieën.

Naast onze intelligente gebouw- en energiebeheeroplossingen bieden wij ook diverse aanvullende toepassingen die ook een lagere energierekening garanderen. Denk aan de installatie van zonnepanelen, elektrolysers, batterijen en gebouwbeheersystemen.

Gebouwbeheer – uw assets en sturingen onder controle

Een gebouwbeheersysteem stelt u in staat om uw gebouw(en), of het nu een kantoor, fabriek, ziekenhuis of school is, op de meest efficiënte manier te beheren. Het regelt de temperatuur, verlichting, luchtvochtigheid en meer, waardoor u niet alleen energie en geld bespaart, maar ook het comfort en welzijn van uw medewerkers of klanten verhoogt.