Forfarmers_project

ForFarmers

Herautomatisering bulkverlading bij ForFarmers

Imtech Industry heeft onlangs de bulkverlading van ForFarmers in Zwolle omgebouwd, getest en inbedrijf genomen. Midden mei 2022 werd in een eerste fase de fabriek Zwolle 2 omgebouwd en 2 weken later werd vervolgens de fabriek Zwolle 1 en de kistenverlading in dienst genomen.

De bulkverlading diende volledig geherautomatiseerd te worden. Imtech kreeg hiervoor in 2021 reeds de opdracht. De PLC-besturing bestond nog uit S5-PLC’s en ook de schakelkasten waren verouderd. In totaal werden 4 MCC/PLC kasten, waarin 2 stuks Siemens TIA PLC’s S7-1500, en 9 RIO-kasten gebouwd en toegeleverd. De montage- en bekabelingswerken werden door ForFarmers in eigen beheer uitgevoerd.

Verder werd door Imtech Industry nieuwe PLC software voorzien, SCADA beelden ontwikkeld in Wonderware System Platform en werd de fabriek volledig in ImPlant® geconfigureerd. Om de vrachtwagenchauffeurs toe te laten hun eigen vrachtwagen volledig zelfstandig te kunnen beladen werd bovendien nieuwe software ontwikkeld voor Handheld Devices (PDA’s). Via deze PDA’s worden de chauffeurs de fabriek rondgeleid naar alle plaatsen waar ze moeten laden. Op het display krijgen ze camera-beelden te zien zodat ze zichzelf steeds op een gemakkelijke manier, zonder uit de vrachtwagen te moeten komen, kunnen positioneren bij de verschillende laadpunten. Zodra een vrachtwagen volledig geladen is, levert de chauffeur zijn PDA terug in, wordt een controleweging uitgevoerd op de weegbrug en krijgt hij zijn vervoersdocumenten.

Over ForFarmers

ForFarmers is met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders op jaarbasis de marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers en de omzet bedroeg in 2021 circa € 2,7 miljard.In Zwolle maakt ForFarmers voornamelijk rundsvoer.

Gerelateerde projecten