Indaver_1

Laagspanningsverdeling thermische verwerkingsinstallatie Indaver

Laagspanningsverdeling DTO1

De laagspanningsverdeling op de Antwerpse site van Indaver, een van de grootste spelers in Europa op het gebied van recycling en industriële afvalverwerking, is aan vernieuwing toe. Dit gebeurt in verschillende fases, waarbij beslist werd te starten met degene die het langs in dienst is, namelijk deze van de DTO1-installatie. DTO1 is een van de drie draaitrommelovens op de site voor de thermische verwerking van industrieel afval.

In opdracht van Indaver verzorgde Imtech de vervanging van de primaire laagspanningsverdeling van de draaitrommeloven. Zo werd er een nieuw rangeerbord, een nieuw stuurbord en zes nieuwe RIO -panelen geïnstalleerd. Daarnaast werden maar liefst 52 verbruikers omgeschakeld en aan het nieuwe MCC-paneel (Motor Control Center) gekoppeld. Ook het afkoppelen en verwijderen van het oude paneel nam Imtech voor zijn rekening. Zowel onze afdelingen Building Technics, als Industrial Solutions werkte mee aan dit project.

Imtech is trots dit project met succes te hebben afgerond. Graag bedanken we Indaver voor het vertrouwen en onze partner P&V Panels voor de levering van het MCC.

Projectkenmerken

Projectnaam
Laagspanningsverdeling DTO1
Locatie
Antwerpen
Opdrachtgever
Indaver
Categorie
Building Technics, Industrial Solutions
Period
01/2022 – 11/2022