FacThory

Eerstesteenlegging FacThory

Op vrijdag 21 oktober werd in het Thor Park in Genk het startschot gegeven voor de bouw van FacThory, een multifunctioneel gebouw voor slimme maakbedrijven. Onder meer Thor Park, LRM (Limburgse Reconversie Maatschappij), stad Genk en de KU Leuven legden er samen de eerste steen, die voor de gelegenheid vervangen werd door een 3D-geprinte versie.

FacThory, of "de fabriek van de toekomst" zoals het wordt genoemd, wordt een multifunctioneel gebouw van 30 000 vierkante meter met modulaire productie-, labo- en testruimtes en kantoren. Tal van bedrijven zullen er terecht kunnen om processen voor automatisatie, digitalisering en robotisering uit te werken en te testen.

Het is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het Thor Park en voor de verankering van Genk als derde industriepool van Vlaanderen. Samen met de andere ontwikkelingen op de voormalige mijnsite van Waterschei, zou FacThory de komende 10 jaar zo’n 5000 jobs moeten opleveren.

Het gebouw komt er in vier fases. De eerste fase omvat 3.500 m² productieruimte, 3.500 m² kantoorruimte en 1.000 m² labo- & testruimte en zou eind 2023 afgerond zijn.

We zijn uitermate trots om met Cordeel als bouwpartner én Imtech als partner voor de technieken mee te mogen werken aan de realisatie van dit innovatieve project.

Lees meer over FacThory

Andere nieuwsberichten