foto_-_evh_vervoegt_cordeel_group_cropped.jpg

Elektrotechniek Van Hecke vervoegt Cordeel group

Gent – 09/12/2021: Elektrotechniek Van Hecke uit Evergem kondigt vandaag haar samenwerking aan met Imtech Belgium, een multi-technisch installatiebedrijf dat behoort tot de Belgische bouwgroep Cordeel. Het voltallige team van Elektrotechniek Van Hecke blijft daarbij aan boord.

Sterke partner in de energietransitie
Elektrotechniek Van Hecke (EVH) verzorgt sinds 1993 elektrotechnische installaties voor de industrie en KMO’s in de North Sea Port, de streek rond Gent-Zeehaven en Terneuzen. De uitdagingen op de huidige markt werkten een nieuwe samenwerking in de hand: “De elektrificatie van het voertuigenpark en de onomkeerbare vergroening van de industrie noopten EVH ertoe om op zoek te gaan naar een sterke partner, om een alliantie mee te sluiten en haar toekomstige groei te verzekeren”, aldus Peter Van Hecke, CEO van EVH. “EVH zet hierbij vooral in op de uitbreiding van haar team van hoogopgeleide techniekers en zocht hiertoe een betrouwbare partner die dit mee kan realiseren.”


Voltallige team blijft aan boord
Afgelopen week werd een akkoord gesloten waarbij Imtech Belgium, onderdeel van de Cordeel Group, de aandelen van EVH overnam. Bij de overname werd beslist dat het voltallige team met ca. 40 medewerkers van EVH aan boord blijft. Peter Van Hecke werd benoemd als gedelegeerd bestuurder en CEO en ziet grote opportuniteiten: “We zijn overtuigd dat we een enorme kwantumsprong kunnen maken onder de vleugels van Cordeel Group, die we alleen nooit zouden kunnen realiseren. We zijn uitermate complementair. De ondersteuning in R&D en in diverse facilities zoals Legal en IT van de Cordeel-groep zal er voor zorgen dat wij de grote uitdagingen bij onze klanten met vertrouwen zullen kunnen realiseren.”
Ook Erik Groes, CEO van Imtech Belgium is erg opgetogen: “Het gebied rond Gent-Zeehaven was voor ons een blinde vlek. Met het sterke technische team van EVH zal Cordeel Group ook hier haar vleugels uitslaan en een totaaloplossing aanbieden aan een sterk groeiende industriële regio.”

Over EVH
Elektrotechniek Van Hecke uit Evergem werd opgericht in 1993 en staat in voor ontwerp, montage en onderhoud van industriële elektrische installaties en bordenbouw in North Sea Port, de streek rond Gent-Zeehaven en Terneuzen.
Meer info op www.evh.be

Andere nieuwsberichten