Building Automation

Smart Buildings

Experts in Smart Buildings_OLD

Steeds complexere technische projecten doen de vraag naar Smart Buildings toenemen. Naast onze oplossingen op het gebied van Smart Buildings bieden wij ook diverse aanvullende toepassingen aan die eveneens garant staan voor een lagere energiefactuur. Denk aan zonnepanelen, windturbines, batterijen en ons Building Operating System, 'ImPower'.

Verhoog de energie-efficiëntie van uw gebouwen

Door gebruik te maken van data en geavanceerde monitoringanalyses kan Imtech de energie-efficiëntie van uw gebouw exponentieel verhogen. Onze oplossingen zorgen niet alleen voor de volautomatische aansturing van al uw HVAC-systemen, maar ook voor de aansturing en integratie van verlichting, zonwering en toegangscontrole.

Onze gebouwbeheersystemen maken gebruik van open communicatieprotocollen en bieden een antwoord op de steeds groeiende markt van IOT-oplossingen (Internet of Things), evenals API's voor eindgebruikers. Imtech heeft zich omringd met sterke spelers in de markt van gebouwautomatisering en werkt uitsluitend met gerenommeerde merken voor FE sensoren en kranen. We werkten de afgelopen jaren reeds samen met Johnson Controls, Loytec en Priva en hebben bovendien een uitstekende relatie Siemens en Honeywell. Als onafhankelijke partner kunnen wij een totaaloplossing voor uw gebouwbeheersysteem aanbieden, van programmering en implementatie tot inbedrijfname, controle en service. 

Dankzij onze regelmatige opleidingen kunt u er bovendien zeker van zijn dat onze interne technici steeds op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en technologieën.

Wilt u klaar zijn voor de toekomst? Contacteer ons. 

Stem uw energieproductie af op uw energieverbruik en -opslag

In tijden als deze, waarin de energieprijzen ongekende hoogtes bereiken, is het meer dan ooit noodzakelijk om slim om te gaan met uw energieverbruik en lokaal opgewekte groene stroom. U kunt namelijk zoveel windmolens of zonnepanelen installeren als u wilt, als uw energievoorziening niet is afgestemd op uw verbruik, zal het uw bedrijf niet helpen ecologischer te worden of geld te besparen. 

Maak kennis met ImPower, ons in-house ontwikkelde Building Operating System (BOS)

  • Krijg inzicht in uw gebouw(en) en het gedrag van de bewoners
  • Vind de optimale balans tussen energieproductie, -vebruik en -opslag

Met ImPower kunnen we in detail bepalen welke energievoorziening uw vergaderzaal, kantoorgebouw of hele site nodig heeft en zo uw energieverbruik optimaliseren. U kunt gedetailleerde informatie raadplagen over alle energieverbruikers en opwekkers. Alle gegevens van de onderliggende installaties worden eveneens verzameld om zo de aansturing hiervan te optimaliseren. Tegelijkertijd kunnen de gegevens ook gebruikt worden voor nieuwe toepassingen. 

impower.jpg

Een zeer belangrijke functionaliteit van ImPower is dat het technische installaties en een energiemanagementsysteem met elkaar kan verbinden. Dit is cruciaal om de verhouding tussen uw energieverbruik, -productie en -opslag te optimaliseren. 

Alle besparingen die wij voor u kunnen realiseren door verschillende assets flexibel aan te sturen, worden weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Omdat het in-house ontwikkeld systeem is, hebben we bovendien alle expertise in huis om het in elke omgeving te implementeren en bij te sturen waar nodig.

Geen project is te groot of te klein, neem contact met ons op en samen onderzoeken we hoe u kunt profiteren van het ImPower Platform.

Waarom Imtech voor Smart Buildings?

In-house expertise

Wij trachten zo min mogelijk beroep te doen op externe partners en rekenen in elke fase van het project op ons eigen hoogopgeleid personeel. Van onze ingenieurs en modelleurs tijdens de ontwerpfase tot onze gekwalificeerde technici en monteurs tijdens de uitvoering, wij hebben alle expertise in huis.

Oplossing op maat

Elk project is anders, daarom gaan wij steeds voor een oplossing op maat. Of het nu gaat om een uitgebreide of beperkte installatie, wij benaderen elk project vanuit het standpunt van onze klant, steeds met een duidelijke focus op kwaliteit en efficiëntie.

Onafhankelijke partner

Als onafhankelijke partner kunnen wij u een totaaloplossing bieden voor uw gebouwbeheersysteem, van realisatie tot service en beheer, allen volledig op uw maat.

Focus op samenwerking

Wij werken niet alleen voor u, wij werken met u. Onze vlakke structuur stelt ons in staat om gedurende de volledige looptijd van elk project efficiënt met u samen te werken.

Onderhoud & support

Ons onderhouds- en 24/7 supportteam staat klaar om u te ondersteunen bij eventuele storingen of onderbrekingen om de optimale werking van al uw technische installaties op eender welk moment te garanderen.

Op zoek naar andere oplossingen?

Op zoek naar andere oplossingen?

Voor wie?

  • Kantoorgebouwen
  • Openbare gebouwen
  • Industriële gebouwen
  • Gezondheidszorg (ziekenhuizen & laboratoria)
  • Logistiek
  • Onderwijs
  • Datacenters
  • Cultuur & ontspanning

Projecten

Er is steeds een multi-technische expert in uw buurt